Ga er maar aan staan: op zondagmorgen voor 6 uur opstaan, om ruim 200 kilometer te gaan fietsen….Dan ben je bij voorbaat al een bikkel.

Toch stonden er 14 WTC mannen/vrouwen om 7 uur klaar op de markt in Coevorden. Vooraf werd er veel getwijfeld over de juiste kleding. We zagen het hele kledingarsenaal van de WTC verschijnen. Lange en korte broeken, jasje of windstopper, armstukken, beenstukken en zelfs een regenjasje. De weersvoorspelling was dan ook niet erg stabiel helaas. Maar echte bikkels laten zich natuurlijk niet tegenhouden, al helemaal niet door de wind of een bui.

Jeroen Hulsink had een prachtige route voor ons gemaakt, en natuurlijk gingen we naar het mooie twente. We tikten zelfs nog Gelderland en een stukje Achterhoek aan. Door zijn elleboog blessure kon Jeroen helaas niet meefietsen, en dus reed hij gezellig met Diederik mee in de volgauto. En niet zo maar een volgauto, maar de prachtige bestelauto van Anholts uit Schoonebeek. Bedankt Geert Gielen!

Niet alleen onze spullen konden mee in de auto, maar er was ook gezorgd voor allerlei proviand voor de deelnemers. We komen niets tekort, mede dankzij onze geweldige sponsor Egger Textiles BV, geregeld door Henk Tuls.

Natte wegen leiden vaak tot lekke banden, en na 10 kilometer was het al raak. Een glas splintertje was de bosdoener. Wonderlijk genoeg hadden we totaal maar twee lekke banden op de hele dag, een flinke meevaller.

Na dik 50 kilometer hadden we een koffiestop bij minicamping de Piksenhoeve in Hoge Hexel. Heerlijke koffie en koek op dit RUST punt. Hier gingen twee deelnemers weer terug naar Coevorden, zij vonden 100 kilometers ook een mooie afstand.  Zo gingen we met 12 WTC’ers door richting het zuidoosten.

Zoals gebruikelijk is er rond de middag een lunch geregeld. En wat een prachtige locatie had Jeroen voor ons gevonden: Restaurant Het Muldershuis, vlak naast de Mallumse Molen. De lunch was heerlijk en gaf weer meer dan genoeg energie voor een vervolg. Er gingen zelf verhalen over tafel van tochten van 300 kilometer en  500 kilometer. Steeds meer werd duidelijk dat het weer tijd was om te gaan…

Na de lunch was het lekker fietsen, we kregen steeds meer de wind mee, en dat is wel fijn als ie blaast met een kracht 4… Een spetter regen kon ons niet klein krijgen en zo ging de koers richting Rekken. We waren hier op het meest zuidelijke punt van de route.

Het stuur ging weer richting het noorden, we tikten ook nog de Grolsch bierbrouwerij aan in Enschede. Geen stop daar, want bier is niet goed voor de benen. Jeroen en Diederik zetten nog twee keer de Anholts auto aan de kant, zodat we de reserves weer konden aanvullen. Volop gezond drinken en energie voor het vervolg.

De laatste stop was in de buurt van Sibculo, en vanaf daar hadden de weergoden het minder goed met ons voor, regen dus. Naast lege benen, gingen ook sommige navigatie apparaten leeg. En dat is vervelend, want alles wat niet op Strava staat is niet gebeurd immers!

Uiteindelijk stonden we na 216 kilometers weer op de markt. Daar was het groot feest, want het Nederlands Elftal had met 2-1 gewonnen van Polen. Moe, nat en voldaan konden we de spullen weer meenemen uit de auto. Vele high-fives en boksen verder weer naar huis, waar een warme douche ons wacht.

Het was een super mooie dag. Speciale dank aan:

Onze sponsoren Egger Textiles en Anholts en natuurlijk Jeroen Hulsink voor de route en Diederik Wolthof voor het chauffeuren.

 

Geschreven door Rene Bos.

Foto's door Diederik Wolthof.