De WTC '78 stelt haar leden een aantal regels tijdens de clubritten: ten eerste houden wij ons ten alle tijde aan de verkeersregels. Ongeacht het land waar onze leden zich op dat moment in begeven, de lokaal geldende verkeersregels zijn leidend. 

Ten tweede hanteren wij een helmplicht voor al onze leden. Fiets je in groepsverband binnen de club of rijd je een solo ronde in clubkleding, een goedgekeurde wielerhelm is te allen tijden verplicht

Ten derde geldt binnen onze club dat recente clubkleding verplicht is te dragen tijdens trainingsritten of clubactiviteiten.
Dit is de enige manier hoe we uiting kunnen geven aan onze sponsoren. Heb je (nog) geen recente kleding, neem dan contact op met het daarvoor verantwoordelijke bestuurslid.

Tevens werken wij met wegkapiteins, opgeleid door de NTFU. Het streven is dat er bij elke clubrit een wegkapitein aanwezig is. Deze wegkapiteins vallen onder de wegkapiteinscommissie die regelmatig het punt van veiligheid onder de aandacht brengt door te evalueren, op te frissen en er voor te zorgen dat leden zich aan de gemaakte afspraken houden. De commissie bestaat uit Dennis de Jonge, Roelienke Klaassen en Peter Zwartscholten.


Derhalve hanteren wij de 'gedragsregels racefiets', zoals opgesteld bij de NTFU. In de bijgevoegde link vindt u ook de waarschuwingssignalen.

Statuten WTC '78 Coevorden

Terug naar Cluboverzicht