Zaterdag 18 mei, in het Pinksterweekend moest het dan gebeuren. De Ready4IT Coeverse heuvelentocht nieuwe stijl zou van start gaan. Normaliter eind maart, maar nu dus later in het jaar in de hoop op beter weer en meer deelnemers.

In de aanloop naar de zaterdag zagen we het aantal voorinschrijvingen gestaag toenemen wat een goed voorteken was. Zaterdagochtend rond zeven uur kwamen de eerste vrijwilligers binnendruppelen bij de nieuwe startlocatie: de Drostenhal. Al snel werden de taken verdeeld of op zich genomen en binnen een korte tijd was alles geregeld: de vlaggen, inschrijving, bordjes etc. Gerrit, Kasper, Robert en Johan hadden het hier druk mee. Een half uur voor de officiële start kwamen de eerste deelnemers al binnen en die hadden er zin in, het weer zag er goed uit. Niet te warm en niet te veel wind. Rond acht uur werd het druk bij de inschrijvingen en kwamen er hele groepen binnendruppelen. De ploeg voor de verzorgingspost was inmiddels ook al onderweg om de deelnemers bij de Schutzhütte Gölenkamp te voorzien van de nodige versterkingen. Brenda en Karin hadden hier met Ewald en Ger een mooie plek ingericht. Bij de start verliep inmiddels alles soepel met de scan&go en pinbetalingen. Bianca, Harald en Jeroen zorgden dat dit alles perfect verliep en Richard zat klaar om eventueel nog gps-routes op iemand zijn apparaat te kunnen zetten. Het aantal deelnemers bleef maar binnenkomen en de stemming was goed. Terwijl de eersten zich melden bij de verzorgingspost onderweg bleek dat velen zeer content waren met de prachtige route, dit jaar weer ingetekend op de kaart door Henk Guttink. Rond 12 uur melden de eersten zich ook al weer bij de finish waarbij tegen inleveren van het deelnemersbandje de tocht helemaal afgerond kon worden met een drankje en een broodje hamburger. Alissa had dit keurig geregeld en zorgde er voor dat alles in goed banen werd geleid. Nadat de meeste deelnemers binnen waren en het gezellig druk was in de kantine van de Drostenhal was het wachten op de bezemploeg van de WTC’78 zelf. Deze was verdeeld in twee groepen en de laatste groep, nadat ze toch nog ergens koffie hadden kunnen krijgen onderweg kwam rond half drie weer binnen.

We mogen terugkijken op een mooie Ready4IT Coeverse heuvelentocht met 175 deelnemers. Heel veel ging goed, een paar punten nemen we mee voor volgend jaar om dit evenement nog meer uit te bouwen en er voor te zorgen dat dit een vaste prik wordt op de NTFU kalender. 

Foto's via deze link