Na een lange tijd van van afwezigheid was het dan voor mij nodig tijd om weer eens mee te doen aan de voorjaarsrit van de WTC.

Mijn ochtend begon met opstaan, een bakkie koffie, en de fietskleren aantrekken. Nadat het ochtendritueel was gedaan, was het de tijd om de fiets uit de schuur te pakken.

Maar dikke pech, achterband lek (beter nu dan onderweg ????) deze maar snel vervangen en op weg naar de markt waar het startpunt was van de voorjaarsrit.

Aangekomen op de markt stond er al een mooi groepje mensen te popelen om te gaan fietsen. Welgeteld 30 man. Lang geleden dat ik zo’n grote opkomst had gezien. Maar het weer zat eindelijk ook een keer mee. Wel stond er een stevig windje, maar dat kon de pret niet drukken, mijn benen voelden best nog wel goed nadat ik de dag ervoor 175 KM in de omgeving van Arnhem had gefietst.

We hadden er zin in, vooraf nog even besproken dat we in drie groepen zouden vertrekken om de veilighied te kunnen garanderen. We vertrokken richting Nieuw-Balinge waar we daarna, via Westerbork, Orvelte aandeden waar ook de koffiestop was. Deze koffiestop werd dit keer mogelijk door Olijslager tevens onze sponsor voor dit evenement (dankzij Geert Lomans). Op de terugweg richting Coevorden speelde de wind voor sommigen toch wel parten, ook niet heel gek voor een eerste tocht vroeg in het seizoen. Maar uiteindelijk is iedereen toch weer veilig terug gekomen op de Markt. Waar we nog even stonden na te genieten van de mooie tocht die dit keer weer was gemaakt door door onze welbekende Routebouwer. Die meestal luistert naar de naam Henk Hazelaar (Alias, Heinrich von Sprudelwasser). 

Henk, weer bedankt voor de mooie tocht, ik denk namens velen van ons.

En hopen dat we met de WTC voor 2024 veel veilige kilometers mogen maken. En iedereen bedankt voor de gezelligheid deze dag.

Klik hier om een kort filmpje te zien.

Martin Grummel.