Op 18 Juni j.l. reden diverse leden de jaarlijkse bikkeltocht. Roelienke schreef een verslag.

 

 


Na een leuk feestje op de zaterdagavond, is het zwaar opstaan op de zondag. We moeten vroeg op, en om half zes schreeuwt de wekker ons wakker. Immers: de bikkeltocht staat op het programma, en er wachten meer dan 200 kilometers aan mooie fietswegen op ons.

Om zeven uur verzamelen op de markt met nog 8 wtc bikkels. Natuurlijk word er een traditionele foto gemaakt, en om klokslag vijf over zeven vertrekken we richting het westen.

Het is heerlijk fietsweer, en via Balkbrug rijden we richting Punthorst waar bij een zwemwater het tijd is voor een welverdiend kopje koffie. Enkelen herkennen de route, een aantal jaar geleden zijn we hier ook langs gekomen onder andere omstandigheden met veel wind en regen.

Na twee kopjes en een koek, kunnen we weer. We vervolgen de route naar Zwartsluis waar we de polder in rijden. Via kleine weggetjes en pittoreske dorpjes rijden we door dit mooie gebied. Omdat de temperatuur al aardig oploopt, besluiten we een water/bananenstop te doen. Onze begeleiding vandaag, Fabian en Henk met een busje van onze sponsor, hebben genoeg water en voeding mee om de dag door te komen.

Onze lunchstop was in Oldemarkt, een lekker broodje kroket, heerlijke soep en naar keuze carpaccio of zalm deed ons weer nieuwe kracht te geven. We hebben er nu 120 km op zitten.

Als we de trip vervolgen, merken we al snel dat het flink warm is geworden, en een hete wind blaast ons nu vol in het gezicht. De eerste voeten beginnen nu wel te branden, en op onze laatste stop na Nijeveen word er even volop gekoeld. De laatste kilometers gaan voorspoedig, echter in Siberie worden we nog even opgehouden door een grote groep overstekende koeien. Er zit nog wat kracht in, en de laatste kilometer gaat het tempo nog even omhoog.

Na afloop drinken we bij onze sponsor Candia een verdiende borrel, en kunnen de sterke verhalen losbarsten. Het was een zeer geslaagde dag met een mooie groep Bikkels.

 

Roelienke