30 juni j.l. hebben we ons jaarlijks clubweekend gehad. Annemarie heeft voor ons een verslag gemaakt. 


Clubweekend 30 juni t/m 2 juli 2023

Na enkele weken voorbereiden en voorpret via de speciaal hiervoor opgezette Twizzit-chat, was het eindelijk zo ver: de dag dat we op weg gingen naar Landgoed de Biestheuvel in Hoogeloon.

 

Er was al meteen een rit georganiseerd om 14.00 uur ’s middags voor wie er zin in had. Dat waren bijna alle deelnemers en zo vertrokken we in 2 groepen. Het zonnetje was ons deze dag goed gezind. Het was een mooie rit van ongeveer 70 km.

Om 18.45 uur konden we gaan eten. Van te voren hadden we via de app overlegd wat het zou worden. In dat opzicht was het geen verrassing, maar wel lekker! Groentesoep vooraf, kipstukjes in satésaus, gebakken aardappelschijfjes en doperwtjes als hoofdgerecht en als toetje vanille-ijs met slagroom.

Voor de avond waren er spelletjes voor wie dat wilde en voor bij de borrel hadden we allemaal wel wat te knabbelen meegenomen. Wat erg in de smaak viel, was de muziekquiz van Richard: naar aanleiding van een muziekfragment raden wie de artiest is, hoe het lied heet en dan nog van welk jaar. We maakten het niet te laat, want de volgende dag zou de lange rit van 115 km aan de beurt zijn.

De zaterdag begon helaas met regen, wat we enigszins hadden gevreesd. Geen reden om niet te gaan, dus na een prima ontbijt ( diverse broodjes, beleg, eieren en spek ) vertrokken we om 10 uur, wederom in 2 groepen, 1 van 12 en 1 van 8. Groep 2 had pech, al na 3 kilometer was Alissa’s achterband lek. Kan gebeuren. Was het niet zo dat een lekke band nooit alleen komt? Dat bleek dan nu ook weer: ongeveer 7 kilometer verder was nu de voorband aan de beurt en tot overmaat van ramp gebeurde dat nog 2x. Toen was Alissa er wel klaar mee en na enig overleg besloot Niels om terug te gaan om de auto op te halen en dan Alissa + fiets weer op te halen. Zijn remmen waren er ook wel klaar mee en het leek hem geen goed idee om verder te fietsen. Toen waren er in groep 2 nog 6…

In Baarle-Hertog werden de binnenbandjes aangevuld bij een fietsenzaak en hielden we lunchpauze in een restaurant. Twee van ons gingen voor de kortere route, toen waren er nog 4...
De regen hield aan, soms mot en soms weer wat harder, maar we fietsten dapper door. We hielden zelfs nog een tussenstop bij een biljartcafé in Riel. Helaas was daar geen gebak, alleen bitterballen. Daar bedankten wij voor, maar bij de koffie/thee kregen we wel een verpakte Luikse chocoladewafel. Ook was er een biljarter die de fiets van Geert wel erg mooi vond, maar hij ging toch maar naar binnen om te biljarten. ????
De rest van de rit verliep best voorspoedig en het laatste stukje was het waarachtig droog. Met de teller op 115 km arriveerden wij bij onze accommodatie. Na de kleding in een flinke handwas en daarna zelf onder de douche, konden we aansluiten voor het avondeten. Deze keer kruidige champignonsoep, macaroni en salade en wederom ijs met slagroom toe.

De avond verliep gezellig, met spelletjes of wat tv kijken en als klapper de muziekquiz, met fanatieke teams.

Op zondag was het ontbijt om 8 uur en om 9 uur zaten we op de fiets voor de afsluitende rit. De zon was er vandaag wel weer bij. Deze keer 1 geval van lek, maar daar bleef het bij. We hadden de pauze in Borkel, met koffie en keuze in gebak: appel-, monchou- of chocoladetaart. (en jaaa, échte slagroom)
Terug in de accommodatie konden we nog douchen en toen was het tijd in te pakken en huiswaarts te gaan.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd clubweekend.

Volgend jaar organiseren Christa Benjamins en Roelienke Klaassen het clubweekend, meer info volgt snel!

Annemarie